Thursday, September 30, 2010

BOIKOT ????

Assalamualaikum....

Terasa begitu lama tidak mengupdate blog ini...hampir 3 bulan lamanya aku tinggalkan blog ini dek kerana keseronokan ber"FB"...Al-maklumlah ramai yang mengakui bahawa FB adalah medium perhubungan yang terbaik untuk JEJAK rakan-rakan lama terutamanya rakan-rakan sekolah kita yang sering dirindui semenjak dari sekolah rendah hingga ke pusat pengajian tinggi...dan ternyata memang benar..FB banyak telah menemukan aku semula dengan semua rakan-rakan sekolah yang terputus hubungan hampir berpuluh tahun lamanya...dan apabila bertemu kembali disaat usia masing-masing telahpun menginjak ke era 40an tidak lama lagi...terasa masa terlalu cepat berlalu..sedar tak sedar masing-masing telahpun berumahtangga, beranak pinak dan mungkin juga ada diantara kami yang telahpun mempunyai cucu...siapa tahu...kalau kawin awal seawal selepas zaman persekolahan..16thn, 17 thn mungkin....TETAPI ..apapun berwaspadalah..gunakan FB hanya untuk perkara yang baik-baik saja..sebenarnya agak sukar untuk memisahkan manusia termasuk juga umat islam dengan teknologi moden ini meskipun kebanyakan penciptaan teknologi ini dikuasai oleh kaum Yahudi yang hidup mewah dan kaya raya juga kerana sokongan orang-orang islam seperti kita yang turut teruja dengan teknologi buatan kaum mereka....apa taknya ..bolehkah anda cuba pisahkan diri anda dari tidak menggunakan komputer dan internet yang kesemuanya boleh dikatakan dicipta oleh kaum Yahudi...???.tahukah anda siapakah pemilik Microsoft...mari kita lihat fakta disini yang saya dapat sekitar tahun 2007 mengenai Manusia yang kaya raya dan hidup mewah dengan ciptaannya ini yang turut dikongsi dan diguna pakai oleh kita umat islam seluruh dunia..siapakah...BILL GATES...



  1. Bill Gate memperolehi pendapatan sebanyakUS$250 (RM875) setiap SAAT, Ini bermakna US$20 Million (RM70 Juta) dalam sehari dan US$7.8 Billion (RM27.3 Bilion) dalam setahun!
  2. Sekiranya US$1,000 tercicir dari poketnya, itu bukannya masalah besar bagi dia. Jumlah sebanyak itu akan diperolehi kembali dalam masa 4 saat sahaja.
  3. Kerajaan Amerika menanggung hutang berjumlah 5.62 trillion. Jika Bill Gate sudi menjelaskan hutang tersebut, dia cuma memerlukan 10 tahun sahaja utk melakukannya.
  4. Sekiranya dia memberikan US$15 (RM52.50) kepada setiap orang di dunia ini, dia masih memiliki US$5Million (RM17.5 Juta) dalam simpanannya.
Dan tahukah anda lagi siapa pemilik Facebook yang menjadi kegilaan seluruh dunia sekarang ini...Mark Zuckerberg

Tahukah anda!!!Facebook telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak USD300 juta pada tahun 2008? Ini tidak menghairankan kerana ia disokong oleh 140 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan sejumlah 8.5 juta foto dimuat turun setiap hari.

Tahukah anda!!! bahawa pengasas Facebook , iaitu Mark Zuckerberg dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan di Dobbs Ferry, Westchester County, New York?

Tahukah anda!!! bahawa Mark Zuckerberg semasa menuntut di Universiti Harvard telah menggodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan profail peribadi para pelajar tanpa kebenaran mereka? Maka, adakah jaminan terhadap profail peribadi para pelanggan Facebook tatkala kini beliau adalah merupakan CEO-nya?

Tahukah anda!!! bahawa Majalah Time telah mengiktiraf Zuckerberg dalam ranking ke 52 daripada 101 tokoh sebagai antara 'tokoh paling berpengaruh dunia 2008′, iaitu sebaris dengan nama besar Barrack Obama dan Dalai Lama? Tahukah anda bahawa majalah Forbes Top400 telah menyenaraikan Mark Zuckerberg sebagai individu ke-321 terkaya Amerika daripada 400 individu lain pada 2008? Namun apa yang lebih penting, Zuckerberg merupakan individu termuda pernah disenaraikan Forbes, ketika usianya baru mencecah 24 tahun dengan kekayaan peribadi sebanyak USD1..5 billion.

Tahukah anda!!! bahawa Mark Zuckerberg, CEO Facebook adalah merupakan seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara, Alpha Epsilon Pi Fraternity (AEPi) ?

Walau apapun berkenaan fakta diatas.....walau sejauhmana kita cuba untuk memisahkan kita dari mereka memang agak sukar untuk kita melakukannya walaupun kita pernah cuba untuk memboikot kesemua produk-produk keluaran mereka sebelum ini seperti KFC, MCD, COKE, COCA COLA dan bermacam lagi produk yang tidak tersebut disini adalah agak mustahil untuk melakukannya kerana kita umat islam gagal untuk hidup bersatu padu sepertimana mereka yang menyokong dan memberikan DANA untuk setiap aktiviti kaum mereka...??? Jadi dimanakah kekuatan umat Islam hari ini jika segala-galanya sekadar TUNGGU DAN LIHAT..oranglain dah kebulan...kita masih lagi baru nak membuat kajian dan mencari bahan-bahan untuk membuat roket....

Share/Bookmark

5 comments:

imanshah said...

anak2 murid sayahampir setiap minit update FB, maklumlah boleh diakses melalui telefon, then ada wifi free pulak di sekolah

- jinggo - said...

FB...
apa2 pun suka dapat kenal ramai kawan di blog dan FB

Abd Razak said...

Salam...

Moga sihat hendaknya...

Saya cuma ada blog jer..:)

endiem said...

banyak maklumat..

abu muaz said...

salam.... lamanya saya tak singgah sini.T.kasih atas info ini.

TUAN RUMAH MENYAPA

TEMAN TAPI MESRA

Ya Allah..Jangan Kau Pisahkanku dari Rahmat Mu..

Aku Memohon kepadaMu ya Allah..Kau tetapkanlah Imanku disepanjang waktu, Kau Jadikanlah aku diantara hambamu yang Soleh, Jauhkanlah aku dari segala Godaan Syaitan dan Kemegahan Dunia.. dan Kau Peliharalah Zuriatku dan Keturunanku dari segala tipu daya Syaitan dan Jadikanlah Anak2ku dikalangan mereka yang Soleh dan Solehah dan Kau Ampunilah dosa2ku, dosa2 suamiku, dosa2 anak2ku, dosa2 kedua ibu-bapaku, ibu bapa mertuaku dan dosa saudara2ku yang telah meninggal dan kau matikanlah kami di dalam keadaan kami telahpun suci dari segala dosa2 yang kelihatan dan xdak, yang disengajakan dan xdak, yang disedari dan xdak....Amin3 Ya Rabbal A'lamin

AWARD DARI ANA SOLEHAH

AWARD DARI ANA SOLEHAH

award dari NURA

award dari NURA

AWARD DARI A KL CITIZEN

AWARD DARI A KL CITIZEN

AWARD DARI KAK WERDAH

AWARD DARI KAK WERDAH

AWARD DARI MAIYAH - THANKS

AWARD DARI MAIYAH - THANKS

AWARD DARI DIDA-THANKS

AWARD DARI DIDA-THANKS

AWARD DARI SYAHIDAH & UMMI HUMAIRA

AWARD DARI SYAHIDAH & UMMI HUMAIRA

AWARD DARI IENA

AWARD DARI IENA

AWARD DARI SAIFUN NIZAM

AWARD DARI SAIFUN NIZAM

AWARD DARI IDA MOY

AWARD DARI IDA MOY

AWARD DARI TIRANA

AWARD DARI TIRANA