Friday, October 1, 2010

KEJAMKAH ADOLF HITLER ???

Assalamualaikum...

Kali ini aku ingin berkongsi suatu kisah yang mungkin kita tak pernah ketahui sebelum ini...cerita sebenar disebalik siapakah ADOLF HITLER.....benarkah beliau sangat kejam sewaktu zaman pemerintahannya...mari kita baca kisah2 mengenai kehidupan sebenar pemerintahannya sewaktu hayat beliau...


Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini…

Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan “Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?”

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya…lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : ” Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu…pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama…tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?”

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : “Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.

Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua…bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau…

Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir.

Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi.

Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah.

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi.

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

” Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku”

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan ” Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?”

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau. Minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas.

Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.

LAGI RUJUKAN MENARIK UNTUK DIBACA:
http://www.TellTheChildrenTheTruth.com


KOLEKSI GAMBAR:

The Arabic Grand Mufti of Jerusalem, Amin Al Husseini with Adolf Hitler

Amin Al Husseini meets Heinrich Himmler, Head of Nazi SS

Amin Al Husseini at Nazi meeting in Berlin during World War II

Bosnian Nazi Muslim Flag under Amin Al Husseini

The pictures above shows Bosnian Muslim SS-soldiers in their Handschar Muslim uniforms

The pictures above shows Bosnian Muslim SS-soldiers in their Handschar Muslim uniforms

Muslim Nazi troops in traditional Muslim prayer -1943

Pictures above show the Arabic Grand Mufti of Jerusalem with Bosnian Muslim SS-soldiers

Pictures above show the Arabic Grand Mufti of Jerusalem with Bosnian Muslim SS-soldiers

Pictures above show the Arabic Grand Mufti of Jerusalem with Bosnian Muslim SS-soldiers

Yasser Arafat (far-right) at Amin Al Husseini's funeral (with Mufti of Lebanon)

Palestinian soldiers under Yasser Arafat doing Nazi salute

Palestinian Police give Nazi Salute

Mein Kampf, written by Adolf Hitler, is a best-seller in the Arab World

A religion of peace

Nazi salute, West Bank, Jenin, June 19, 2007

A Muslim mother in Melbourne Australia with her daughter, 2009

Hizbullah Salute

Arab Muslim police give the Nazi salute (May 9, 2006)

Incoming search terms for the article:


Share/Bookmark

10 comments:

maiyah said...

sy ada baca kisah ni, satu lagi matlumat yg sy dpt

Insan Marhaen said...

banyak sudah IM ditipu oleh fakta sejarah semasa IM belajar di sekolah dulu

mamawana said...

Bagus info ni..... patulaa Israel lepas dendam kat Islam/Palestine. Dlm Alquran pun mengutuk Israel laknatullah

abu muaz said...

Siapa yang membukukan sejarah? Siapa yang mengubal kurikulum pendidikan kita? Kita semua belajar dengan fakta yang telah disediakan oleh orang lain.... serupalah dengan sejarah kita.

Banyak fakta sejarah dinafikan.Prof.Zulkifli Mohamad, Dr. Burhanuddin Helmy tidak dikenali oleh anak-anak merdeka kita.

nahmy said...

interesting article. keep it coming sis!

Lana~Bulu said...

sekalipun ada kebenaran dalam artikal ini...ianya tetap akan kabur pasai yahudi tetap akan meneruskan agenda mereka memperlihatkan kekejaman hitler...dendam mereka terus bersarang dihati..bilamana hitler membunuh yahudi dulu...sebenarnya yahudi ni layak dubunuh pun...

maiyah said...

apa yg kita x tahu dan kita berkongsi.. sy bru bca ituhari.. makasih kongsi lg ;)

ijoks2009 said...

Salam kak Zai,mlm ni sy tak dapat tidur(diserang cirit birit)ada banyak masa baca blog kawan2,terjumpa N3 ni.rasanya tak adil jika kak Zai tak baca satu lagi pandangan tentang hitler ni.

http://ijoks2009.blogspot.com/2010/09/hitler-pada-sudut-satu-lagi.html

Anonymous said...

Clownaround will be released exclusively for purchase
via Masterworks - Broadway. Other interesting products include unique jewelry,
glass work, and many types of art work. For a different, low
impact, cross-training option, see our recent post on Aqua
Running (or Pool Running).

My web page ... Weekly Top 20 Music

Anonymous said...

When inspecting the base of the board, be wary of cracks or deep cuts as
these are difficult to repair. OMGPOP was
founded in 2006, creating 35 other social games first on its own social network and then on Facebook and mobile
platforms. · The 3D technology in "TRON: Legacy" was developed post-"Avatar" and represents the most advanced in the world today.


my homepage ... free download random access memories

TUAN RUMAH MENYAPA

TEMAN TAPI MESRA

Ya Allah..Jangan Kau Pisahkanku dari Rahmat Mu..

Aku Memohon kepadaMu ya Allah..Kau tetapkanlah Imanku disepanjang waktu, Kau Jadikanlah aku diantara hambamu yang Soleh, Jauhkanlah aku dari segala Godaan Syaitan dan Kemegahan Dunia.. dan Kau Peliharalah Zuriatku dan Keturunanku dari segala tipu daya Syaitan dan Jadikanlah Anak2ku dikalangan mereka yang Soleh dan Solehah dan Kau Ampunilah dosa2ku, dosa2 suamiku, dosa2 anak2ku, dosa2 kedua ibu-bapaku, ibu bapa mertuaku dan dosa saudara2ku yang telah meninggal dan kau matikanlah kami di dalam keadaan kami telahpun suci dari segala dosa2 yang kelihatan dan xdak, yang disengajakan dan xdak, yang disedari dan xdak....Amin3 Ya Rabbal A'lamin

AWARD DARI ANA SOLEHAH

AWARD DARI ANA SOLEHAH

award dari NURA

award dari NURA

AWARD DARI A KL CITIZEN

AWARD DARI A KL CITIZEN

AWARD DARI KAK WERDAH

AWARD DARI KAK WERDAH

AWARD DARI MAIYAH - THANKS

AWARD DARI MAIYAH - THANKS

AWARD DARI DIDA-THANKS

AWARD DARI DIDA-THANKS

AWARD DARI SYAHIDAH & UMMI HUMAIRA

AWARD DARI SYAHIDAH & UMMI HUMAIRA

AWARD DARI IENA

AWARD DARI IENA

AWARD DARI SAIFUN NIZAM

AWARD DARI SAIFUN NIZAM

AWARD DARI IDA MOY

AWARD DARI IDA MOY

AWARD DARI TIRANA

AWARD DARI TIRANA