Sunday, May 17, 2009

~~CINTA ITU BUTA~~

CINTA ITU BUTA...aku nak tanya korang, betul ke cinta itu buta ???? ke cinta tu indah tapi manusia yg bercinta tu yg buta..hmm..ntahlah..aku rasa cinta itu indah tapi yg butanya manusia yg bercinta tulah kan..sbb ape aku cakap camtu sbb aku dulu pown kawin dgn org yg aku cintai dan menyintai aku..hehehe nasib baik selamat...saja je aku bawak topik ni sbb aku teringat kat kawan baik aku si ibu tunggal keje kat Bank yg pernah aku ceritakan dlm entriku yg lepas2 tu..walaupun byk jugak cerita x logik yg dicipta oleh jantan yg baru dikenali oleh dia tu..tapi herannya kawan aku macam pcaya jer seme cite2 karut si jantan tu..ada ke org bedah otak buang darah beku boleh sms x henti2 lps operation tu..bukan ke.bedah otak tu serius kan..mestila dia dlm ICU jap beberapa hari ke...ni x...laju jer balas sms kawan aku tu..pastu mula2 cakap kat hospital ampuan rahimah pastu bila kawan aku siasat taw2 wad yg dia bagi no wad tu rupa2nya wad tu wad ppuan pastu dia kelentong plak dari wad pppuan dia kena transfer ke wad kanak2 ..sbb dia bagi no. wad tu ingat kawan aku yg kat penang ni x leh siasat..masa tu mmg kawan aku mcm geram dan syak dia kena tipu..tapi lepas dia perli2 si jantan tu.taw2 jantan tu ckp tsilap info sbnrnya dia dah kena tukar ke hospital UPM plak..pastu ntah ape dia goreng kawan aku si ibu tunggal ni pown pcaya gak..pastu dia ckp skang dia dah discharge n ada kat kg but for a while my kawan x leh kontek dia sbb kg dia x der line..sbb dia pakai hp buruk jer sbb hp dia yg canggih 2 ribu lebih kena curi..tapi yg peliknya...dulu dia rajin gak sms kawan aku bila balik kg skang dia ckp x der line plak..tapi kawan aku tu cam biasala pcaya jugak ckp si jantan tu...wlupun aku ckp kat kawan aku tu..aku x pcaya lngsg ape yg sijantan tu cite..garenti jantan tu ada bini n sngaja off hp atau pakai no len sbb takut bini dia tau..sbb dia cuma akan sms kawan aku time masa2 tertentu jer..pastu dia bagitau kawan aku dia bekas leftenan muda..tapi aku tgk bahasa inggeris dia berterabur mcm org x terpelajar jer..ishh..tapi aku x faham kawan aku cam confident jer yg lelaki ni baik orgnye... Aku cite ngan suami aku ... suami aku sengih2 cakap kan ker CINTA ITU BUTA sayanggg ooiiiiiii!!! ...pastu aku ckp kat laki aku betul gakkkannn...sbb abg dulu pernah janji masa bcinta LAUTAN API AKAN KURENANGI..tapi skrang kena api dapor masak sikit pun meraung mcm budak kecik...iskkkkkk.........!!! suami aku terus peluk aku kuat2 sbb geram..eeeiiii nyampah bebenor teman !!! skarang cube korang cite kat aku lps aku cite seme ni..rasa2nya logik ke x ???? wahai lelaki2 mata keranjang n mata duitan dan matas ape2 lagilah sedarlah sikit..jgnle nak mempermainkan kaum hawa yg dah mmg jelas mmg kaum yg lemah..kesian tawww
Share/Bookmark

TUAN RUMAH MENYAPA

TEMAN TAPI MESRA

Ya Allah..Jangan Kau Pisahkanku dari Rahmat Mu..

Aku Memohon kepadaMu ya Allah..Kau tetapkanlah Imanku disepanjang waktu, Kau Jadikanlah aku diantara hambamu yang Soleh, Jauhkanlah aku dari segala Godaan Syaitan dan Kemegahan Dunia.. dan Kau Peliharalah Zuriatku dan Keturunanku dari segala tipu daya Syaitan dan Jadikanlah Anak2ku dikalangan mereka yang Soleh dan Solehah dan Kau Ampunilah dosa2ku, dosa2 suamiku, dosa2 anak2ku, dosa2 kedua ibu-bapaku, ibu bapa mertuaku dan dosa saudara2ku yang telah meninggal dan kau matikanlah kami di dalam keadaan kami telahpun suci dari segala dosa2 yang kelihatan dan xdak, yang disengajakan dan xdak, yang disedari dan xdak....Amin3 Ya Rabbal A'lamin

AWARD DARI ANA SOLEHAH

AWARD DARI ANA SOLEHAH

award dari NURA

award dari NURA

AWARD DARI A KL CITIZEN

AWARD DARI A KL CITIZEN

AWARD DARI KAK WERDAH

AWARD DARI KAK WERDAH

AWARD DARI MAIYAH - THANKS

AWARD DARI MAIYAH - THANKS

AWARD DARI DIDA-THANKS

AWARD DARI DIDA-THANKS

AWARD DARI SYAHIDAH & UMMI HUMAIRA

AWARD DARI SYAHIDAH & UMMI HUMAIRA

AWARD DARI IENA

AWARD DARI IENA

AWARD DARI SAIFUN NIZAM

AWARD DARI SAIFUN NIZAM

AWARD DARI IDA MOY

AWARD DARI IDA MOY

AWARD DARI TIRANA

AWARD DARI TIRANA