Friday, May 29, 2009

RASA SEMACAM

Harini merupakan hari yg pelik buat aku..kat ofis aku arini ofis mate aku ..angin semacam jer..seme orang dia nak marah..pantang dicuit nak mengamuk jer..x tau sebab ape mgkn bgaduh dgn suaminya kot agaknya tapi mai waktu petang ok plak...boleh gelak kuat2 plak..hee..heran aku..pastu suami aku plak..selalunya x pernah2 risau aku nak balik keje kul bape tapi arini tepon tny plak..pastu bila aku tny nape ??? Dia ckp x der pape saja tanya..pastu aku ingat dia ada plan nak kemana-mana tapi balik umah dia x kemana2pun ...agaknya dah tensyen dgn gelagat anak2 aku yg seramai 5 org kat umah tu agaknya..maklumler anak2 selalunya ada kat asrama tapi minggu dpn dah stat cuti sekolah 2 minggu ..apalagi berpesta sakanla diaorang kat umah sbb klu kat asrama mcm2 undang2 dan peraturan kena ikut..tapi balik umah..aku ngan suami x ler straight sangat...tapi sekali aku jadi incredible hulk tu siapler korang...haaa time tu baru korang tau ..!!! Lagi satu yg aku pelik..dulu laki aku mmg x pandai masak dan malah x pernah masak pun tapi masak air tu adala.... tapi harini bila aku balik dia siap masak ayam masak kicap lagi kat anak2 aku..pastu bila aku tny anak2 aku, sedapke ayah masak ???, diaorng cakap sedaaaapppppppppp.......Aku pandang muka laki aku ...bergerak2 misainye...tersenyum sumbing dgr pujian anak2..Aku terus ckp kat die "aiiii bang, pelik sangat la perangai abg sejak akhir2 nie..jgn2 dah nak mati kottt..." Tapi suami aku masih jawap masih dgn senyum sumbing2 dia tu yg membuatkan muka aku dah mula nak mengembang mcm pancake..aku pun pelik..tapi sebenarnya bukannya pelik kerana aku x suka tapi suka sgt2 sbb kalaulah dari dulu suami aku rajin camni...tapi dalam hati aku berbicara..lebih baik jgn komplen ....this is the best time to amik kesempatan dan aku mesti gunakan sebaiknya...WAKAKAKAAKA......so my trick is to continue bodek2 n puji2 dia ...so mesti laki aku tambah rajin lepas ni...terima kasih jugak kat anak2 aku sbb pandai bodek ayah korang tuh !!! SELAMAT AKU...
*********************************************************
Share/Bookmark

4 comments:

a kl citizen said...

mm, betul strategi tu...but, bab kata 'jgn2 dah nak mati tu'...menakutkan ckit. apa yang dicakap hari2 jumaat perlu kata2 yang baik, kan.

ARIFF BUDIMAN said...

Pandai zai bodek. Saya dulu kalau arwah isteri bodek memang boleh dikatakan kerja dapur saya buat dan dia akan menjahit baju. Itu kalau time saya cutilah. Saya faham dia pun nak bermanja. Hari ini saya saya amat terasa kehilangannya. Rindu sungguh kenangan lalu

zai said...

to a kl citizen, thnks to u for a very sweet n touching advice, i will always remember that. Mmg sy sering tlupa yg kata2 tu kdg2 boleh menjadi doa, aduhai can't imagine how to live without org2 yg tersayang..

zai said...

to en. diman, sy mengagumi anda sbg srg suami dan bapa yg penyayang dan bertanggungjawap, moga2 sifat ini akan berterusan selamanya walaupun bersama org baru...Moga2 rumahtangga yg bakal dibina akan turut membawa sejuta warna nostalgia yg terindah...

TUAN RUMAH MENYAPA

TEMAN TAPI MESRA

Ya Allah..Jangan Kau Pisahkanku dari Rahmat Mu..

Aku Memohon kepadaMu ya Allah..Kau tetapkanlah Imanku disepanjang waktu, Kau Jadikanlah aku diantara hambamu yang Soleh, Jauhkanlah aku dari segala Godaan Syaitan dan Kemegahan Dunia.. dan Kau Peliharalah Zuriatku dan Keturunanku dari segala tipu daya Syaitan dan Jadikanlah Anak2ku dikalangan mereka yang Soleh dan Solehah dan Kau Ampunilah dosa2ku, dosa2 suamiku, dosa2 anak2ku, dosa2 kedua ibu-bapaku, ibu bapa mertuaku dan dosa saudara2ku yang telah meninggal dan kau matikanlah kami di dalam keadaan kami telahpun suci dari segala dosa2 yang kelihatan dan xdak, yang disengajakan dan xdak, yang disedari dan xdak....Amin3 Ya Rabbal A'lamin

AWARD DARI ANA SOLEHAH

AWARD DARI ANA SOLEHAH

award dari NURA

award dari NURA

AWARD DARI A KL CITIZEN

AWARD DARI A KL CITIZEN

AWARD DARI KAK WERDAH

AWARD DARI KAK WERDAH

AWARD DARI MAIYAH - THANKS

AWARD DARI MAIYAH - THANKS

AWARD DARI DIDA-THANKS

AWARD DARI DIDA-THANKS

AWARD DARI SYAHIDAH & UMMI HUMAIRA

AWARD DARI SYAHIDAH & UMMI HUMAIRA

AWARD DARI IENA

AWARD DARI IENA

AWARD DARI SAIFUN NIZAM

AWARD DARI SAIFUN NIZAM

AWARD DARI IDA MOY

AWARD DARI IDA MOY

AWARD DARI TIRANA

AWARD DARI TIRANA