Sunday, June 7, 2009

~~SALAH ORANG~~

Aduh....!!! Korang nak tau tak..Semalam aku dapat mesej yg datang entah dari mana...tapi i'm sure from mamat2 yg aku boleh panggil "anak-anak ikan" yg menawarkan service tempat tidur...antara mesej tu berbunyi macam ni "hi Datin, my name is Azman, r u lonely, boring and looking for a young guy, pls do contact me, 2 nites for RM500.00, ok ?" MasyaAllah...apalah nak jadi kat dunia ni, dah main promosi through sms la plak...Walaupun aku bukannya Mak Datin, tapi aku rasa mesti ramai mak-mak Datin yg dah biasa dok pakai service diaorang ni sbb bunyi mesej pun lain macam jer..Tapi yg menjadi tandatanya terbesar aku ni..selalunya mak-mak Datin ni kebanyakannya mesti dlm lingkungan 30++ and above kan..so issshhh, takkan begitu cetek ilmu agama sampai tergamak nak berzina dan buat benda2 yg sememangnya dah jelas hukum hakamnya ni. Lagi satu org islam plak tu..eeeiiii cukup memalukan. Buatnye tengah-tengah sedap berzina tu malaikat maut datang cabut nyawa camne..bukan x der berlaku benda2 mcm tu..tambah2 klu yg buat tu dah berkahwin ada suami atau isteri..masyaAllah. Tak pernah terlintas dihati aku nak buat benda2 tu semua...Memangla kalau buat benda haram ni org kata nikmatnya lebih..yela apa taknya syaitan masuk campur so mestilah dia akan buat benda tu jadi lagi best..Tapi aku nak nasihatkan diri aku dan kawan-kawan seme agar berwaspadalah dengan permainan syaitan ni seme..jauhkanlah diri dari zina, arak, judi dan sbgnya yg sememangnya hukumnya adalah haram dan berdosa...
JUSTERU ITU ingatlah 5 perkara sebelum datang lima 5 perkara..
Sihat sebelum sakit...
Muda sebelum tua...
Kaya sebelum miskin...
Lapang sebelum sempit..
Hidup sebelum mati...
*********************************************************************************
Buat mamat2 yang antar mesej tu..aku nak bagitau korang... insaflah dan bertaubatlah sebelum terlambat...

Share/Bookmark

5 comments:

ARIFF BUDIMAN said...

Salam.. Saya juga pernah menasihat rakan-rakan yang suka makan ikan diluar bagaimana ketika sedang seronok bersama iakan haram datang malaikat mencabut nyawa. Mati kita dalam keadaan bermaksiat. Allah dah beri yang halal mengapa mencari yang haram. Marah mereka sebab cerita tentang malaikat mencabut nyawa. Makna depa tau juga dosa maksiat ni. Mungkin dah habit semenjak belum kahwin. Bab hidayah ini hanya Allah saja yang tahu. Kita cuma perlu ingatkan saja.

kakpah said...

salam zai, keji sungguh perbuatan diorang. Semuga mereka mendapat petunjuk sebelum terlambat.

zai said...

sy rs dunia mmg betul2 dah dipenghujung usia sgt2, maksiat dimana2, rata2 dah tak kisah soal haram, halal dan dosa, jadi dah menjadi tanggungjawap kita utk sama2 ingat mengingati..keseronokan kat dunia hny sementara..

a kl citizen said...

zai, ada award untuk zai, ambil ya dari blog saya...

citer yg kat atas tu... mamat2 ni menabur umpan je, bukan sengaja buat salah hantar...kalau terkena bagusla kata mereka.

harap-harap kiat dijauhkan dari fitnah ini ya

zai said...

to kak pah..terima kasih byk atas ziarah dan komen, sama2lah kita mendoakan agar diaorang ni seme mendapat hidayah dariNYA krn IMAN ni mmg tidak boleh diwarisi..

to a kl citizen, happynyer rasa mendapat award tu sbb dah lama x dapat award dari mana2 pihak, it is great to know someone new like u..thks for the friendship n the award hehehe

TUAN RUMAH MENYAPA

TEMAN TAPI MESRA

Ya Allah..Jangan Kau Pisahkanku dari Rahmat Mu..

Aku Memohon kepadaMu ya Allah..Kau tetapkanlah Imanku disepanjang waktu, Kau Jadikanlah aku diantara hambamu yang Soleh, Jauhkanlah aku dari segala Godaan Syaitan dan Kemegahan Dunia.. dan Kau Peliharalah Zuriatku dan Keturunanku dari segala tipu daya Syaitan dan Jadikanlah Anak2ku dikalangan mereka yang Soleh dan Solehah dan Kau Ampunilah dosa2ku, dosa2 suamiku, dosa2 anak2ku, dosa2 kedua ibu-bapaku, ibu bapa mertuaku dan dosa saudara2ku yang telah meninggal dan kau matikanlah kami di dalam keadaan kami telahpun suci dari segala dosa2 yang kelihatan dan xdak, yang disengajakan dan xdak, yang disedari dan xdak....Amin3 Ya Rabbal A'lamin

AWARD DARI ANA SOLEHAH

AWARD DARI ANA SOLEHAH

award dari NURA

award dari NURA

AWARD DARI A KL CITIZEN

AWARD DARI A KL CITIZEN

AWARD DARI KAK WERDAH

AWARD DARI KAK WERDAH

AWARD DARI MAIYAH - THANKS

AWARD DARI MAIYAH - THANKS

AWARD DARI DIDA-THANKS

AWARD DARI DIDA-THANKS

AWARD DARI SYAHIDAH & UMMI HUMAIRA

AWARD DARI SYAHIDAH & UMMI HUMAIRA

AWARD DARI IENA

AWARD DARI IENA

AWARD DARI SAIFUN NIZAM

AWARD DARI SAIFUN NIZAM

AWARD DARI IDA MOY

AWARD DARI IDA MOY

AWARD DARI TIRANA

AWARD DARI TIRANA